Народни носии от Източните Родопи

Съобщение за грешка

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /home/rhodopes/public_html/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).
img: 

Това е второ, преработено и допълнено издание, което се появява за първи път на книжния пазар в далечната 1979 г. Години наред авторката продължава своите проучвания в района. В резултат на натрупаната допълнителна информация реши да актуализира, прецизира и допълни албума, което вече е факт. Освен подробно описание на традиционното облекло на населението от Източните Родопи, в приложенията са дадени много кройки на елементи от носиите, различни прически и забраждане. Новост са компютърно разработените схеми на някои от везбените украси по ръкавите и полите на женските ризи.
Използвани са снимки от фонда на Историческия музей и Държавния архив в гр. Кърджали, направени са и нови снимки. Книгата е ценен извор на информация за съхранените традиции от края на 19 и началото на 20 в. Може да служи като пособие за възстановка на пълен набор от облеклото на местното население.

Автор: Мария Николчовска
Графичен дизайн: Емил Делчев
стр. 102, размери 220х220 мм
цена: 18 лв.
Изданието е финансирано от "Т енд М" ООД, с управител Стела Тодорова

ПП: при покупка на 5 и повече бр. се прави търговска отстъпка от 20%
Контакти: 0887249957 или stellatodorova@abv.bg, както и на мейла на сайта.

магазин: