Магазин

Съобщение за грешка

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /home/rhodopes/public_html/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Магазин за сувенири "Галерия Родопи" Sticky

Магазинът за сувенири „Галерия Родопи” се намира в непосредствена близост до Регионалния исторически музей в гр. Кърджали. В него се предлагат различни материали, свързани тематично с експозициите на отделите археология, етнография и природа. Тук може да се закупи различна литература за района, туристически карти, стикери, марки и книжки за 100-те национални обекта, както и магнити, картички и други сувенири. Наред с това може да получите информация и напътствия за местоположението на различни обекти в област Кърджали.

Народни носии от Източните Родопи

Това е второ, преработено и допълнено издание, което се появява за първи път на книжния пазар в далечната 1979 г. Години наред авторката продължава своите проучвания в района. В резултат на натрупаната допълнителна информация реши да актуализира, прецизира и допълни албума, което вече е факт. Освен подробно описание на традиционното облекло на населението от Източните Родопи, в приложенията са дадени много кройки на елементи от носиите, различни прически и забраждане. Новост са компютърно разработените схеми на някои от везбените украси по ръкавите и полите на женските ризи.

Зеолит, кипящият камък

Малка книжка, представяща в сбит, достъпен стил уникалните свойства на зеолитите, в частност и на нашите, които са сродни на тези в Япония (клиноптилолитов тип). Използвана е информация от книгата "Японский опыт в использовании природных цеолитов", Тбилиси, 1986 г., Ухакая, Н., Н. Квишти, Книгата е представена на Световния конгрес за зеолитите, провел се в Тбилиси през 1986 г.
Автор: Стела Тодорова
Предпечат: Емил Делчев
цена: 4 лв.

Шепот от Родопите

В книжката са представени 13 легенди и поверия за конкретни обекти от Източните Родопи. Илюстрована е с много снимков материал. В края на книжката е дадена карта на обектите, които и днес могат да се посетят.

Съставител и автор на някои от текстовете: Стела Тодорова
Снимки: Стела Тодорова, Емил Делчев
Дизайн: Емил Делчев

Цена 6 лв.

Планината, цветето и камъкът на Орфей

В Изт. Родопи се срещат много и красиви различни полускъпоценни минерали. Най-голямо е разнообразието от ахати. За сега единствено тук в България все още може да се намери от красивата цветна разновидност на така наречения "Орфеев ахат". Но освен на минерали, планината е богата и на редки, защитени от закона растителни и животински видове. Едно такова растение е Родопският силивряк, притежаващ уникални свойства.Красива легенда го свързва с митичния Орфей. Чрез тази малка книжка всеки може да се потопи в обаянието на Родопа планина и да надникне в някои от нейните тайнства.

Книжка за кристали

Книжката е предназначена както за деца, така и за възрастни. Чрез илюстрации, текст и снимков материал са представени 23 минерала. В стихчета са дадени характерни особености на тези минерали, което ги прави лесни и приятни за възприемане от децата. За възрастните има пояснения в свободен текст. Красиви илюстрации и снимки на минералите, дават допълнителна информация за представяния минерал. Книжката е своеобразна малка детска енциклопедия. Цена 10.50 лв. При поръчка на 5 и повече бр. отстъпката е 20 %.
Автор на текста: Стела Тодорова

Джобен пътеводител на област Кърджали

В пътеводителя за представени 70 културни и природни забележителности от област Кърджали. Разработен е по общини, като всеки обект е представен чрез карта, снимка и пояснителен текст. В последното издание са дадени и ориентировични координати на обекта. Разпространява се на територията на Изт. Родопи, но може да се поръча и по ел. поща, с доставка чрез куриер. При поръчка на 5 и повече бройки се прави отстъпка от 20%. Цена на пътеводителя - 12 лв. За повече инф. - виж в раздел "Контакти" на сайта.
Текст: Стела Тодорова
Снимки: Стела Тодорова, Емил Делчев

Албум Кърджали

Кърджали е красив, просторен и слънчев град, разположен в източната част на Родопа планина. Намира се в долината на река Арда, на 231 метра надморска височина. Днес е административен, стопански и духовен център на едноименната област, която включва седем общини - Кърджали, Момчилград, Крумовград, Ардино, Джебел, Кирково и Черноочене.
Първите следи от живот по тези земи датират от VI-то хилядолетие преди Христа.

Subscribe to RSS - Магазин